Солен кекс с моркови

време за приготване: 15 минути; изпичане: 40 минути
Продукти
1 ½ ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
2 ч.л. бакпулвер
1 яйце
½ ч.ч. прясно мляко
¼ ч.ч. растителна мазнина (зехтин или олио)
1 ч.ч. настъргани моркови
¼ ч.ч. натрошено сирене
¼ ч. ч. нарязани маслини
Приготвяне:
- Брашното, солта и бакпулвера се пресяват в дълбока купа.
- Яйцето и прясното мляко се разбиват, добавя се мазнината.
- Двете смеси се сливат и се добавят настърганите моркови и натрошеното сирене.
- Бърка се и се слагат маслините.
- Изсипва се в предварително намазана с мазнина или покрита с хартия за печене тавичка.
- Пече се около 40 минути.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Морковите, както знаем, са изключително полезни за здравето. Един средно голям морков (около 75 грама) осигурява 210% от препоръчителния дневен прием на витамин А! Този витамин играе важна роля за поддържането на здрава имунна система, зрение, репродуктивни способности, клетъчни функции и еластичност на кожата.
Морковите съдържат различни антиоксиданти, всеки от които има своя уникална защитна функция. Бета-каротинът е най-често срещаният антиоксидант, особено в оранжевите моркови. Антиоксидантите предотвратяват увреждането на клетките в следствие на окислителни процеси, протичащи в организма.