• Суперхраната Спирулина

    Спирулина платенсис са вид синьо-зелени водорасли, една от т.нар. суперхрани, представляваща концентриран източник на протеини, витамини, антиоксиданти и други полезни вещества. Хилядолетия наред хората са използвали водораслите като храна и средство за лечение на различни болести. Древните маи и ацтеките са изсушавали спирулина и са я добавяли към храната, която са консумирали, за да укрепват и [...] Повече  →
  • Пъпешът тонизира, хидратира и е полезен срещу стрес

    Пъпешът е идеалния плод, с който можем да се освежим, тонизираме и заситим глада през горещите летни дни. Той има високо водно съдържание и спомага за предотвратяване обезводняването на организма през лятото. Богат е на витамини А, В1, В2, РР, а съдържанието му на витамин С е по-високо от това на портокалите. Съдържа фибри, калий, [...] Повече  →
  • Естествени методи за справяне с болката при разширени вени

    Според проучвания, от разширени вени (варикоза) са засегнати около 25% от жените и около 10% от мъжете. Разширените вени могат да причинят тежест, болка и умора, парещо или пулсиращо усещане, които в съчетание със синята “мрежичка” по краката или уголемените вени, увеличават дискомфорта на засегнатите от този проблем хора, особено на дамите. В природата съществува [...] Повече  →
  • 6 предупредителни сигнала, които могат да бъдат симптоми на диабет

    Диабетът е хронично заболяване, което засяга около 7 милиона души всяка година. Много често диабетът няма почти никакви симптоми. Вслушайте се в тялото си - то дава предупредителни сигнали, които могат да бъдат симптоми на диабет, но лесно могат и да бъдат пропуснати: Отпадналост, разсеяност, умора Много често хората свързват появата на симптоми като умора, [...] Повече  →
  • 13 популярни противовъзпалителни добавки

    Хранителните добавки набират все по-голяма популярност като алтернативна възможност за лечение или като съпътстващи средства, включени в терапията с лекарства. Много хора, които имат проблеми с опорно-двигателния апарат, оплакват се от болка, скованост, подуване и зачервяване на ставите, диагностицирани са с различни форми на артрит, се обръщат към природата, билките и други натурални източници на силни [...] Повече  →
  • С какво да се храним, когато гърлото ни е възпалено?

    Когато гърлото ни е възпалено и болката стане непоносима, е трудно да подберем подходящи храни, които да не влошат състоянието ни и да не предизвикат допълнително дразнене. Другото притеснение, е че често възпалението е предизвикано от бактерии и вируси, и апетитът ни намалява. Според някои специалисти е хубаво да се приема ограничено количество храна, за [...] Повече  →
  • Сокът от картоф засилва имунитета и прочиства тялото от токсини

    Много експерти в областта на здравословното хранене, като Джон Лесингер например, разглеждат ползите от картофите като растение за медицински цели и по-специално на картофения сок. Един от основните ефекти е това, че успешно се справя с остри и упорити проблеми от рода на гастрита.  При язва и гастрит се препоръчва приемането на супена лъжица картофен [...] Повече  →
  • Как да подобрим работоспособността и издръжливостта си с естествени растителни протеини

    Протеините спомагат за регулирането на телесните ни течности, регулират съсирването на кръвта, увеличават естественото производство на хормони и ензими, формират съединителна тъкан и стабилизират нивата на кръвна захар. Доскоро мнозина разчитаха единствено на тежката месна диета, за да си набавят всички съществени протеини и аминокиселини, но днес имаме значително по-голяма възможност да избираме. Не е [...] Повече  →
  • От домашната аптека

    Днес все повече хора се обръщат към лечението с естествени средства преди да посегнат към поредния „ефективен” според рекламите медикамент. Не случайно нашите прадеди са се радвали на по-добро здраве и дълъг живот, тъй като на първо място са се доверявали на природната среда и нейните дарове. Понякога дори не подозираме, че лекът за нашето [...] Повече  →
  • Хранителната мая активира защитните сили на организма

    Какво представлява хранителната мая? Хранителната мая е направена от същите едноклетъчните организми (дрожди) Saccharomyces Cerevisiae, които произвеждат класическата хлебна мая или бирената мая. За разлика от хлебната мая, при която дрождите са все още живи, при хранителната мая дрождите първо се захранват с меласа, сок от захарно цвекло и захарна тръстика, след което биват изсушени [...] Повече  →
  • Гъбата Херициум осигурява памет на лъв и нерви от стомана

    Гъбата херициум (Hericium erinaceus) се използва от хилядолетия като лекарствена храна в Традиционната китайска медицина и други древни медицински практики. Древно предание гласи, че този, който консумира гъбата ще има “памет на лъв и нерви от стомана”.  Гъбата има и доста екзотичен вид, благодарение на който се среща и под наименованията лъвска грива, маймунска гъба, [...] Повече  →
  • 8 напитки, с които да засилим имунитета си

    Най-добрият начин да се предпазим от капаните на променливото време и да засилим имунитета си, са храни и напитки, богати на антиоксиданти. Ако ги консумираме редовно, от една страна, ще сме по-трудно податливи на каквито и да било болести, а от друга – ако се разболеем, организмът ни ще е способен да се справи по-бързо [...] Повече  →
Обновяване…
  • Нямате артикули в количката.