Фъстъчени веган и безглутенови сладки
Тези сладки няма да се задържат дълго в хладилника ви. Те съдържат затоплящи подправки, като канела, индийско орехче и карамфил, и са подсладени с кленов сироп. О, и са напълно веган и без глутен.
Какво ви е необходимо:
½ чаша фъстъчено масло
2 с.л. кленов сироп
1/3 ч.л. канела
1/3 ч.л. карамфил
1/3 ч.л. индийско орехче
(смесете трите подправки и отделете настрана една щипка от тях)
2 с.л. кокосово брашно
2 с.л. кокосово масло
2 с.л. какао на прах
екстракт от ванилия
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Първо се приготвя пълнежът:
Смесете фъстъченото масло и подправките (предварително сте отделили щипка от сместа). Прибавете 1 с.л. кленов сироп и разбъркайте, докато стане хомогенно. Прибавете кокосовото брашно и разбъркайте отново, докато сместа стане твърда. Трябва да се получи плътно тесто. Ако е по-течно и меко, добавете още кокосово брашно. Ако е по-сухо, добавете още фъстъчено масло. После с лъжица загребете и оформете топчици. Поставете ги в съд в хладилника за 20 минути.
За глазурата:
Разтопете кокосовото масло и прибавете какаото на прах, останалата 1 с.л. кленов сироп, щипка подправки и ванилия. Разбъркайте добре.
След 20 минути извадете топчетата от хладилника и ги потопете една по една в какаовата смес, докато се покрият напълно с глазурата.
Поставете ги в хладилник и ги съхранявайте там.
Важно! Използвайте по-течно фъстъчено масло. Ако е по-гъсто, разтопете в микровълнова печка за няколко секунди или за повече време на водна баня.
Ако ви остане глазура, изсипете я във формички за лед и я съхранявайте в хладилника. Ще си имате кокосово-какаови бонбони.