Вкусна салата с нахут и печен патладжан
Тази засищаща салата може да се сервира като предястие, но може и да замести основното ястие, ако сме на диета или сме решили да разтоварим леко хранителния си режим.
Необходими продукти:
1 консерва нахут (400гр)
2 малки печени патладжана
3-4 домата
2 краставици
1 глава червен лук
1/2 връзка магданоз
Няколко стръка прясна мента
Зехтин
Сол на вкус
3 скилидки чесън
Сокът на 1 лимон
Няколко ореха или малко сусам
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните и ги подсушете. Сложете ги в подходяща тавичка и ги изпечете във фурната. Отнема от 20 до 30 минути. Изпечените патладжани сложете в съд с капак и оставете да се задушат за няколко минути, за да може по-лесно да ги обелите. Нарежете доматите и краставиците, прибавете към тях отцедения нахут и нарязания на шайби червен лук. Прибавете нарязаните патладжани, магданоз и мента.
Стрийте на паста скилидките чесън в отделен съд, добавете зехтина, лимоновия сок и сол на вкус. Овкусете зеленчуците с дресинга. Готовата салата може да поръсите с натрошени орехи или леко запечен на тиган сусам. Да Ви е сладко!