Безглутеново брауни със сладки картофи и авокадо
Често хората смятат, че здравословната храна не може да бъде вкусна. Ако и вие мислите така, с тази рецепта ще ви докажем, че това е възможно. Рецептата е лесна за изпълнение, не съдържа глутен и краве мляко, а крайният резултат има завладяващ вкус и аромат.
Тайната съставка тук са сладките картофи, които са богати на витамин А и различни антиоксиданти. Това ги прави отличен избор в грижата за здрава и красива кожа, а освен това те понижават нивата на холестерола и намаляват възпалителните процеси в организма. Авокадото от своя страна допринася за кремообразната структура на сладкиша и добавя здравословни мазнини и протеини.
Необходими продукти:
За блата:
1 брой авокадо
1 ч.ч. сварено пюре от сладки картофи
1/2 ч.ч. ябълково пюре (блендирани ябълки с 1 ч.л. канела)
1/2 – 1/4 ч.ч. мед (зависи колко сладко обичате)
1 ванилия
4 яйца
1/4 ч.ч. кокосово брашно
2 с.л. брашно от арарут
1/2 ч.ч. какао
1/2 ч.л. морска сол
1ч.л. сода за хляб
За глазурата:
1/4 ч.ч. мед
1/2 ч.ч. бадемово масло
1/4 ч.ч. какао
1/2 ч.ч. кокосово мляко
щипка морска сол
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Намачкайте авокадото с вилица, добавете пюрето от сладки картофи, ябълковото пюре, меда и ванилията, разбъркайте и прибавете какаото. Прибавете едно по едно яйцата към сместта. В друг съд смесете кокосовото брашно, брашното от арарут, солта и содата. Прибавете сухите съставки към пюрираната смес и разбъркайте до гладкост. Готовата смес изсипете в предварително застлана с хартия за печене тавичка, намазана с кокосово масло. Сладкишът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30-35 минути или до готовност.
Смесете съставките за глазурата – трябва да се получи гладка и кремообразна смес.
След изпичането охладете сладкиша, нарежете го и го покрийте с глазурата.
Да ви е сладко!