Дресинг с авокадо
Готовите сосове и подправки от магазина често са пълни с нездравословни съставки и консерванти, и освен това може да бъдат доста скъпи. Затова по-добре е да си ги приготвяме у дома.
Ето една рецепта за чудесен дресинг с авокадо. Авокадото е суперхрана с високо съдържание на фибри, богато е на здравословни мазнини, което е от голямо значение при спазване на кето хранителен режим. Богато е също на магнезий и калий.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Продукти
- 1 чаша кефир от козе мляко
- 2 супени лъжици нарязан пресен зелен лук
- 2 супени лъжици прясна мащерка
- 2 супени лъжици нарязан пресен магданоз
- 1 чаена лъжица нарязан пресен копър
- 2 чаени лъжици запечен чесън
- ¼ чаена лъжица чесън на прах
- ¼ чаена лъжица червен пипер
- щипка лют червен пипер
- счукан черен пипер и морска сол на вкус
- 2 зрели авокада
Как да го приготвим
Сложете всички съставки в кухненски робот и миксирайте докато всички съставки се смесят добре. Авокадото трябва да е много добре узряло – това ще придаде допълнителен аромат и гладкост на дресинга.
Няма нужда от допълнителна обработка и може да се съхранява в хладилник до 2-3 дни. Може да го сервирате като добавка към различни храни и е много вкусно, така че пригответе си повечко!