Супа от моркови
Морковите притежават отлични хранителни, вкусови, диетични и дори лечебни свойства, които са били открити още от древните гърци. Хипократ е предписвал морковите като природно болкоуспокояващо и противовъзпалително средство, както и като лекарство срещу кашлица, кокоша слепота и кръвоизливи.
Тези зеленчуци съдържат фибри, витамин А, манган, магнезий, фолиева киселина, калий, калций и фосфор. Освен това те са богати на антиоксиданти и помагат на черния дроб да премахне токсичните отпадъци.
Ето как да приготвим вкусна супа от моркови:
Съставки
- 2 супени лъжици масло
- около килограм моркови, обелени и нарязани
- 2 лука нарязани на ситно
- 1 супена лъжица джинджифил, настърган на ситно
- сол на вкус
- ¼ чаша сушен джинджифил
- 1 лъжичка захар
- 4 чаши вода
- ½ лъжичка сода за хляб
- ¾ чаша кокосово мляко, нискокалорично
- 1 връзка коринадър, нарязан
- сол и пипер на вкус
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Приготовление
Загрейте маслото в голям съд, за предпочитане по-тежък, на среден огън докато се разтопи. Добавете лука, солта, настъргания джинджифил, захар и сушен джиджифила. Гответе докато зеленчуците не омекнат за около 5-10 минути.
Добавете нарязаните моркови, вода и сода. Оставете да покъкри. Покрийте и намалете огъня до средно тих и гответе, докато морковите омекнат за около 20 минути.
Пасирайте супата с блендер докато не се получи хомогенна смес. Върнете супата в съда, добавете кокосовото мляко и оставете на тих огън
Подправете със сол и пипер на вкус.
Поръсете индивидуалните порции с кориандър преди да поднесете. Сервирайте с питки-чапати за лек обяд.