Сиропиран царевичен кекс с шам фъстък
Необходими съставки за тестото:
150 грама царевичен грис за качамак
250 грама бадемово брашно
120 мл ядково кисело мляко
120 мл разтопено кокосово масло
120 мл сироп от агаве
1/4 ч.ч. неподсладен портокалов сок
1/4 ч.ч. бадемово мляко (със стайна температура)
2 с.л. портокалови корички
1/2 ч.л. бакпулвер
5 зрънца кардамон
Необходими съставки за сиропа:
1/4 ч.ч сироп от агаве
2 с.л. неподсладен портокалов сок
Необходими съставки за декориране:
25 грама шам фъстък
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете ядковото кисело мляко, кокосовото масло, бадемовото мляко, сиропа от агаве и портокаловия сок в подходящ съд, и разбъркайте добре. Прибавете към тях царевичния грис, бадемовото брашно, бакпулвера, кардамона и портокаловите корички, разбъркайте отново. Изсипете сместта в подходяща тавичка или форма за кекс. Кексът се пече в предварително загрята фурна за около 35-40 минути. След изпичането, оставете кекса да се охлади за няколко минути и с помощта на сламка, направете няколко плитки дупчици по горната му част. Загрейте сиропа от агаве и портокаловия сок в малък съд. С помощта на лъжичка, сиропирайте кекса в направените със сламката дупчици. Декорирайте кекса с натрошен или смлян шам фъстък. Да ви е сладко!