Овесена каша с яйце и чиа
Овесената каша е засищаща, бърза за приготвяне и е източник на енергия за мускулите. Богата е на бавноразграждащи се въглехидрати, които позволяват да се чувстваме сити за по-дълго време, а голямото съдържание на фибри в овесените ядки спомага за пречистването на храносмилателния тракт. Предлагаме една малко по-нетрадиционна рецепта за приготвяне на овесена каша, в която присъства яйце – то придава по-пухкава текстура и увеличава съдържанието на протеин.
Необходими съставки за 1 порция:
1/2 ч.ч. овесени ядки
1 ч.ч. вода
1 яйце
1 с.л. соев сос
1 с.л. семена от чиа
2 ч.л. лют чили сос (по желание)
Сол и черен пипер на вкус
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Сложете водата да заври в малка тенджера и пригответе овесените ядки, според указанията на опаковката. Обикновено за приготвянето на овесена каша са достатъчни 3-5 минути. Малко преди да свалите кашата от котлона прибавете към нея предварително разбитото яйце и разбъркайте. Добавете соевия сос, семената от чиа, черния пипер и чили соса (ако обичате люто).