Дори да преядете с тези шоко-авокадови бисквити без глутен, няма да имате гузна съвест
Независимо дали се стремите да свалите килограми, да запазите настоящото си тегло в норма, дали имате непоносимост към определени съставки или пък по определени религиозни причини избягвате конкретни храни и продукти, пак можете да се храните пълноценно. Можете и да се глезите със сладости от време на време!
Ако страдате от непоносимост към глутен – една от най-разпространените алергии днес – тази рецепта ще ви помогне да си приготвите едни от най-здравословните бисквити, които да похапвате без притеснение.
Авокадото в рецептата замества маслото, което обичайно се използва за направата на всякакви сладки, кексове, бисквити и т.н. То е източник на полезни мононенаситени мазнини.
Необходими са ви:
½ чаша добре узряло, намачкано авокадо
½ чаша сурова захар (може да използвате и кокосова захар)
½ ч.л. екстракт от ванилия
1 ч.л. ябълков оцет
½ ч.л. бакпулвер
2 с.л. сурово какао на прах
1 ч.л. канела на прах
¾ чаши безглутеново брашно
100 г стърготини от тъмен шоколад (можете да използвате счукани сурови какаови зърна)
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Предварително загрейте фурната на 180 градуса.
Смесете авокадото и захарта. Прибавете ванилията, оцета, бакпулвера и какаото.
Накрая изсипете в сместа и брашното и разбъркайте, докато се получи гладка смес.
Докато разбърквате, поръсвайте и с какаовите парченца.
С лъжица загребете и поставете върху хартия за печене. Леко натиснете отгоре, за да се получи като плоска бисквитка при печенето.
Печете 15-20 минути.
Извадете от фурната и изчакайте 4-5 минути, преди да ги извадите от тавичката.
Сместа е достатъчна за около 12 бисквитки.
Добър апетит!