Безглутеново пикантно – шоколадово веган брауни без печене

Това вкусно и полезно шоколадово изкушение се приготвя бързо и е истинска наслада за всички сетива. Ядките, които съдържа, са богати на антиоксиданти, а леката тръпка от лютия червен пипер, която се задържа на ръба на езика е завладяваща.
Необходимите продукти са :
1/2 ч. ч. сурови орехи
1/2 ч. ч. сурови бадеми
1/2 ч. л. фино смляна морска сол
1/3 ч. ч. сурово какао на прах
1/2 ч. л. канела на прах
1/4 ч. л. смлян лют червен пипер
1 1/3 ч. ч. фурми, без костилки и едро нарязани
1/2 ч. л. екстракт от ванилия
1/4 ч. ч. счукани какаови зърна
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне :
Поставете ядките в блендер и ги смелете. В купа към смлените ядки добавете останалите сухи съставки. Прибавете едро нарязаните фурми и ванилията и ги разбъркайте. Ще се получи нещо като тесто. Вземете лист пергаментова хартия за печене и притиснете полученото тесто върху хартията, поръсете със счуканите какаови зърна ( по желание ), след това покрийте тестото с втори лист хартия и го изгладете с точилка. Дебелината на тестото трябва да е около 2,5 см. Използвайте остър нож и нарежете браунито на квадратни парчета.
Можете да оформите тестото и под формата на малки топчета.
Съхранявайте в хладилник.