Червените плодове и техните ползи за здравето

Червените плодове изглеждат апетитно и изкушават с примамлив вкус и аромат. Те са богати на витамини, антиоксиданти и фибри, зареждат с енергия и са полезни за храносмилането. Червените плодове спомагат изхвърлянето на токсини, полезни са за сърцето, подпомагат концентрацията, намаляват стреса и повишават защитните сили на организма.
Малини – съдържат много антиоксиданти, които понижават оксидативния стрес и предпазват клетките от възпаления и увреждания. Полезни са при грип и простудни заболявания, защото имат високо съдържание на витамин С, помагат и за намаляване на висока температура, поради съдържащата се в тях салицилова киселина. Малините са богати на витамин К, който е важен за кръвосъсирването, както и на магнезий и калий. Консумацията на малини ускорява зарастването на рани, повишава имунитета, укрепва стените на кръвоносните съдове, контролира кръвната захар и тонизира организма.
Череши – съдържат калий, калций, желязо, магнезий и фосфор, витамини А и С, елагова киселина, салицилова киселина и мелатонин. Антоцианините, които се съдържат в черешите, блокират възпалителните ензими и съдействат за намаляване на болката. Антоцианините имат противовъзпалително действие и облекчават симптомите на артрит, ревматизъм, остеопороза и подагра. Черешите съдържат флавоноиди, които укрепват стените на кръвоносните съдове и съдействат на намаляване на кръвното налягане. Черешите помагат при проблеми със съня, защото съдържат мелатонин. Консумацията на череши нормализира сърдечния ритъм, има противовъзпалителен ефект, благоприятства здравето на костите и качеството на съня.
Вишни – източник на антоцианини, калций, фосфор, желязо, витамини В1, В6 и С, мелатонин и редица антиоксиданти. Помагат при лечение на анемия и високи нива на пикочната киселина. Съдържат кумарин, който намалява кръвосъсирването и се използва като профилактика при атеросклероза. Вишните съдържат елагова киселина, която предотвратява развитието на ракови клетки. Богати са и на кверцетин, мощен антиоксидант, който предотвратява окислителното увреждане на свободните радикали и понижава нивата на лошия холестерол. Консумацията на вишни подобрява кръвообращението и съня, укрепва стените на кръвоносните съдове и разрежда кръвта, ускорява метаболизма, предотвратява развитието на злокачествени тумори.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Червени боровинки – богати са на фибри, които са необходими за доброто храносмилане, имат ниско съдържание на захари, отличен източник на витамин С и антиоксиданти, които предотвратяват стареенето на организма и появата на хронични заболявания. Имат противовъзпалителен ефект и са ефективни при лечение на инфекции на пикочните пътища, заболявания на стомаха и венците. Консумацията на червени боровинки намалява риска от сърдечни и ракови заболявания, подобрява работата на храносмилателния тракт, има противовъзпалителен ефект, помага при инфекции на пикочните пътища, подобрява състоянието на имунитета.
Ягоди – съдържат ценни хранителни вещества, които осигуряват поддържането на добро здраве. Те са добър източник на витамин С, витамини от група В, калий, калций, цинк, желязо и магнезий. Имат високо съдържание на полифеноли, които помагат за забавяне процеса на стареене на тъканите и обезпечават нормалното функциониране на мозъка. Полезни са за здравето на очите и подобряват настроението. Консумацията на ягоди забавя процесите на стареене, предотвратява появата на бръчки, понижава кръвното налягане, засилва либидото, подобрява зрението, функционирането на нервната система и повишава защитните сили на организма.
Червено грозде – съдържа фитохимикали, които имат подмладяващи и имуностимулиращи свойства. Освен това те са и мощни антиоксиданти. Антиоксидантът ресвератрол, наричан още “молекулата на младостта” подобрява здравословното и физическото състояние. Ресвератролът забавя процесите на стареене, има противовъзпалителен ефект, подобрява работата на мозъка, укрепва имунната система, предпазва от диабет, сърдечни и ракови заболявания. Консумацията на червено грозде осигурява източник на енергия за всички клетки, системи и тъкани в организма. Червеното грозде обогатява клетките с необходимите им вещества, премахва възпалението и подмладява организма.
Шипки – съдържат около 50 пъти повече витамин С от лимоните, богати са на витамини А, Е, К, В1, В2, В6, калций, фосфор, калий, магнезий. Шипките имат общоукрепващо и противовъзпалително действие. Съдържат пектини и танини, които предпазват и лекуват успешно стомашно-чревни и респираторни заболявания. Консумацията на шипки помага при всякакви инфекции, грип, кашлица, камъни в бъбреците, съдейства за намаляване на холестерола, подпомага подвижността на ставите, облекчава болката и дискомфорта при артритни състояния, полезна е за кожата и мозъка, укрепва кръвоносната и имунната система