Една от най-лесните рецепти за веган шоколадов мус
Предлагаме ви една от най-бързите за приготвяне рецепти за шоколадов мус без мляко и други животински продукти.
Ето и какво ви е необходимо:
За 4 порции
2 с.л. кокосово масло
2 бр. авокадо
1 пръчица ванилия или ½ ч.л. ванилия на прах
1 ч.л. пресен джинджифил, настърган на ситно
3 с.л. кокосова вода
3 с.л. какао на прах (сурово)
3 с.л. пчелен мед, течен
Авокадтото в рецептата дава кремообразната консистенция, а джинджифилът внася пикантна нотка.
Загрейте кокосовото масло, ако е в твърдо състояние, само колкото да се разтопи.
Обелете и почистете авокадото, като отстраните костилката и пасирайте в блендер до получаването на пюре.
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Прибавете към авокадото настъргания джинджифил, кокосовата вода и азбъркайте. Направете същото и след като добавите какаото и меда.
Ако не разполагате с блендер или кухненски робот, всичко може да се разбърка на ръка, но е възможно да не се получи толкова гладка и кремообразна консистенция.
Изсипете в стъклени купички и оставете да престои в хладилника за 1-2 часа преди да консумирате.
Ако сте фен на какаото в натуралния му вид, можете да поръсите със счукани какаови зърна. А също и да експериментирате с някой сушен плод – например годжи бери, сушени череши или боровинки, или ядки – бадеми, шам фъстък.
.