Лимон и ананас за бързо вдигане на pH-то

Има пряка връзка между pH в тялото и редица болести. Отговорните за здравето си хора често се стремят да поддържат по-високо от нормалното телесно pH. Придържащите се към здравословен начин на хранене, се алкализират чрез своята диета, но киселинноста в организма веднага може да надделее, ако дори за кратко се върнем към преработените храни. Безалкохолните напитки съдържат pH на стойност около 2.5, но въздействието им върху киселинноста в организма е огромно. Много по-лесно е да станем „киселинни” пред това да се алкализираме. И все пак има начини да ускорим рязко този процес.
Киселите плодове често имат алкализиращ ефект върху тялото. Важно е да запомним, че киселото на вкус не играе роля по отношение на алкализацията. Това, което е от значение, са минералите в тези храни. Често точно най-киселите плодове съдържат минерален състав, който благоприятства алкализацията на организма при приемането им.
Соковете от лимон или ананас са безценни в бързото възвръщане на киселинно-алкалния баланс. Ако ги приемате редовно, гарантираме, че ще усетите разликата.
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Някои предпочитат да пият всеки ден домашно приготвена лимонада по време на зимния сезон, за да предотвратят настинки и заболявания. Освен че алкализират тялото, като така го превръщат в неподходяща за патогените среда, лимоните съдържат витамин C и калий. Когато тялото е алкално, окисляването на кръвта се повишава, което осигурява допълнителна енергия и подобрява здравословното ни състояние.
За да приготвите домашна лимонада, изстискайте сока от два малки лимона в голяма чаша, добавете две чаени лъжици кафява захар (или мед) и вода (най-добре изворна). Не използвайте газирана вода, тъй като тя увеличава киселинноста в тялото.
Още по-добър вариант е да комбинирате лимоновия сок със сок от ананас. Така ще се възползвате едновременно от качествата им, а също така отпада нуждата от подсладител. Комбинацията от двата сока е значително по-добра от консумирането им по отделно. Сокът придобива сладко-кисел вкус, който няма равен на себе си по наслада и полезност.