Леща с ориз

Необходими продукти:
1 ½ ч.ч. леща
1 ч.ч. ориз
½ чаша зехтин
2 средно големи глави нарязан лук на филии
сол на вкус
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Приготвяне:
Първо се сварява лещата. Добавя се измитият ориз и сол и се варят заедно докато водата се изпари. Зехтинът се загрява в тиган и лукът се запържва до златисто. Половината лук и зехтин се изливат при лещата и ориза и всичко се бърка добре. Сервира се върху чиния като сместа се залива с другата половина лук и зехтин.
Лещата помага за намаляване на холестерола, тъй като има високо съдържание на разтворими фибри. Намаляването на холестерола от своя страна понижава риска от сърдечни заболявания и инсулт, като поддържа артериите „чисти”.
Фибрите в лещата помагат за предотвратяването на запек и други храносмилателни нарушения.
От всички бобови растения и ядки лещата е трета по съдържание на протеини – 26% от калориите й се приписват на тях.