• Една от най-лесните рецепти за веган шоколадов мус

    Предлагаме ви една от най-бързите за приготвяне рецепти за шоколадов мус без мляко и други животински продукти. Ето и какво ви е необходимо: За  4 порции 2 с.л. кокосово масло 2 бр. авокадо 1 пръчица ванилия или ½ ч.л. ванилия на прах 1 ч.л. пресен джинджифил, настърган на ситно 3 с.л. кокосова вода 3 с.л. [...] More  →
  • Хранителен специалист предлага закуска, с която да свалите корема

    Закуската е важно за деня хранене, тъй като осигурява енергия за добро начало и предпазва от спадане на кръвната захар и последващо усещане на отпадналост и неработоспособност. Закуската, която ви предлагаме, е богата на витамини и минерали и поради това поддържа състоянието на кожата и косата. Фибрите в нея пък подпомагат метаболизма и детоксикацията. С [...] More  →
  • Гуарана бери е най-добрият приятел на спортистите

    Гуарана бери или Paullinia cupana е вечнозелено растение, което се вие по дърветата в амазонската джунгла в Южна Америка. Зоната му на растеж се простира най-вече на териториите на Бразилия. Пресният чай от гуарана, който е широкоразпространен в Южна Америка, се приготвя, като се стриват семената, приготвя се паста от тях и се прибавят към гореща вода и захар. [...] More  →
  • Пълнен патладжан с булгур и плодове по рецепта от Близкия Изток

    Един от специалитетите на кухнята от Близкия Изток е пълнен патладжан. Тук ви предлагаме една превъзходна комбинация – с булгур и плодове. Кората на патладжана със своя остър вкус се съчетава по безпогрешен начин със сладки сушени плодове, скрепени от полезния булгур. Нека само припомним, че патладжанът е особено тачен по света заради количеството фибри [...] More  →
  • Пет мита за вегетарианския начин на хранене

    Добри новини! Ако сте вегетарианец или веган, това не означава, че страдате от протеинов дефицит или пък, че рискувате да се разболеете от подагра. Битуват какви ли не митове за вегетарианския начин на хранене и хората, избягващи животински продукти, са постоянно подложени на натиск и убеждаване в неправилността на техния избор.   Мит 1: Вегетарианците [...] More  →
  • Мазнините ни помагат да отслабнем?

    Ето, че има добри новини за любителите на масло. Професор Орен Фрой от факултета по Земеделие, храна и околна среда в Израелския университет твърди, че богатата на мазнини диета може да помогне в свалянето на килограми. Звучи абсурдно, но трикът се крие в това да се включват мазнини в точно определени хранения. Според професора следването [...] More  →
  • За повече енергия пийте кафе с масло

    Чували ли сте за комбинацията от кафе и масло? Как ви се струва идеята да пиете сутрешното си кафе или пък чая с бучка масло вместо захар? Странно, нали? Това обаче не е практика от вчера и може да донесе множество ползи за здравето. Много източни народи, особено живеещите в планинските райони, пият чая си [...] More  →
  • Химически калории или как околната среда влияе върху нашето тегло

    Живеем в обкръжението на синтетични химически субстанции. Те са в храната ни, в сапуните и кремовете ни, в стотиците неща, до които се докосваме ежедневно. Постоянният ни контакт с подобни химикали има връзка с редица заболявания, но скорошни проучвания показват, че множество битови вещества притежават свойството да покачват килограмите в живите организми. „Това, което се [...] More  →
  • Смокините борят анемията и помагат при запек

    Смокините са сезонни плодове, но могат да бъдат намерени целогодишно в сушен вариант. Така те са по-сладки и хранителни. Богати са на фосфор, калий, калций, магнезий, фибри, витамини от група В. Пресните смокини съдържат около 70 калории на 100 г, а сушените около три пъти повече. Смокините подобряват метаболизма и засищат, с което помагат за [...] More  →
  • Как да оптимизираме времето за тренировки?

    Ако работите по цял ден и след това излизате с приятели, навярно не ви остава достатъчно време за тренировка в залата или на открито. От друга страна, не е и необходимо да прекарвате часове в залата, за да постигнете желаните резултати. Затова ви предлагаме няколко съвета, с които да оптимизирате тренировката си. На първо място [...] More  →
  • Ябълков чипс с канела подпомага сърцето, мозъка и пази талията

    Сигурно ви се е случвало да ви се прияде нещо сладко, докато сте на работа, особено в следобедните часове. Повишеният стрес, който изпитваме във времето, което прекарваме в офиса, води до внезапен и неудържим енергиен глад и обикновено посягаме към недотам здравословни сладкиши и напитки. Те на свой ред ни засищат за момента, дават ни [...] More  →
  • Защо стевия е най-добрият подсладител?

    Стевия (Stevia rebaudiana) e южноамериканско растение, чиито съставки имат сладникав вкус и затова растението се използва за туширане на горчивия вкус или за подслаждане на чай, кафе и други напитки. Стевията е 100 пъти по-сладка от бялата захар, която бива наричана “бялата отрова”, което означава, че само щипка стевия подслажда колкото няколко лъжици захар. Тайната [...] More  →