Защо да пием вода с джинджифил всеки ден?

Джинджифилът има остър, леко парлив вкус и характерен аромат. Съдържа редица витамини, минерали, етерични масла и биоактивни съединения. Основната му активна съставка е джинджеролът, който има силно антиоксидантно и противовъзпалително действие.
Най-лесният начин да се възползвате от многобройните му здравословни ползи е като нарежете или настържете парченце джинджифил и го добавите в чаша вода.
Ето няколко основателни причини, поради които специалистите препоръчват пиенето на вода с джинджифил всеки ден:
1. Пиенето на вода с джинджифил подобрява имунната защита на организма
Джинджифилът има антиоксидантни, противогъбични, антивирусни и противовъзпалителни свойства. Пиенето на вода с джинджифил е лесен и ефективен начин за предпазване от грип и простуда. Благодарение на силната си антиоксидантна активност, джинджифилът помага и в борбата с хроничните заболявания.
2. Подобрява храносмилането
Джинджифилът съдържа ензими, които подобряват храносмилането. Те намаляват производството на стомашни киселини и увеличават секрецията на стомашните ензими. Доказано е, че джинджифилът ускорява драстично времето, необходимо на стомаха да се освободи от приетата храна, което го прави изключително полезен за хората с хронични храносмилателни проблеми. Джинджифилът е ефективен при стомашни спазми, подуване на корема и газове.
3. Водата с джинджифил облекчава сутрешното гадене
Доказано е, че джинджифилът значително бързо и ефикасно облекчава сутрешното гадене при бременните жени. Пиенето на вода с джинджифил помага и за облекчаване на гаденето, свързано с пътуване или химиотерапия.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
4. Пази от ракови заболявания
Джинджифилът има богато съдържание на антиоксиданти, които предпазват от вредното влияние на свободните радикали и намаляват риска от ракови заболявания. Активната съставка джинджерол, съдържаща се в джинджифила показва инхибиторен ефект при различни видове рак, като рак на дебелото черво, рак на гърдата и рак на яйчниците. Джинджифилът спомага за намаляване на страничните ефекти при химиотерапия и лъчелечение.
5. Намалява риска от болестта на Алцхаймер
Специалистите смятат, че оксидативния стрес и хроничното възпаление са два от основните фактори, които водят до болестта на Алцхаймер и свързания с възрастта когнитивен спад. Високото съдържание на биоактивни съединения в джинджифила, като джинджерол и шогаоли намаляват възпалителния отговор и подобряват мозъчната функция.
6. Намалява болката при артрит
Джинджифилът има противовъзпалителни свойства. Проучванията показват, че той, както и екстрактът от джинджифил намаляват възпалението в ставите и облекчават болката при артрит. Джинджифилът е ефективен и при подагра, форма на артрит, причинена от натрупване на пикочна киселина в кръвта. Интересно е, че локалното прилагане на джинджифил под формата на паста, намалява болката, причинена от високите нива на пикочната киселина.
7. Пиенето на вода с джинджифил помага за понижаване на кръвната захар
Джинджифилът има способността да понижава високата кръвна захар и да подобрява секрецията на инсулина. Проучване показва, че той може да подобри дългосрочния контрол на кръвната захар при хора с диабет тип 2. Освен това джинджифилът има потенциал да намали риска от усложненията на диабета.