НОРМА ДЖЕСТ

За по-добро храносмилане

56.00 лв.60 капсули

Hello

Темата за храносмилането и проблемът, който се крие зад нея, в момента са по-големи от всякога.  Това до голяма степен е предопределено от индустриалното производство на храната ни, но също така и от нашата еднообразна диета.  За добро храносмилане могат да ни помогнат класическите артишок, галангал, копър, анасон и корен от джинджифил.  Добавените в Норма Джест ензими – бромелаин от ананас, папаин от папая и фицин от смокиня, играят основна роля в преработването на храната и съответно в пълноценното й усвояване от организма, което е предпоставка за здрав стомах.  Не на последно място – наличието на ензима липаза, участващ в разграждането на мазнините, прави капсулите Норма Джест незаменим помощник в нормалното функциониране на храносмилателния тракт.

За по-добър ефект Виталис Фарма препоръчва Норма Джест да се приема в комбинация с Норма Цел Колон.

Съдържа 60 капсули, достатъчни за 1 месец.

Препоръчителна доза: 2 капсули дневно, след хранене.

Помощни вещества: хидроксипропил метилцелулоза.

Всички цени са с ДДС.

Информация за потребителя

Препоръчителната дневна доза съдържа:

Чили (екстракт)

Екстрактът от лютите чушки чили увеличава топлиннообразуващите процеси в организма, стимулира обмяната на веществата и превръщането на мазнините в енергия.

Артишок

Артишокът (Cynara scolymus) е тръноподобно, силно растение от семейството Сложноцветни (Asteraceae). През 2003 г. артишокът бе избран за лечебно растение на годината. Смята се, че артишокът има усилващ апетита, подобряващ храносмилането и понижаващ холестерола ефект. На основата на различни механизми на действие а) чрез повишена екскреция на холестерола, б) повишена консумация при синтеза на жлъчните киселини и в) инхибиране на образуването на холестерола в чернодробните клетки, се смята, че е възможно понижаване на общия холестерол с до 12% чрез артишока. В тази връзка артишокът има важна роля в предотвратяването на атеросклерозата. Горчивото вещество Cynarin в артишока стимулира метаболизма на черния дроб и жлъчката. Листата им се ядат задушени, използват се за сокове, чайове, сухи екстракти и тинктури. Медицинският и диетичният им ефект се обяснява със съдържанието на флавоноиди и производни на хининовата киселина.

Галангал

Галангалът (Alpinia officinarum) е често използвано лечебно растение и подправка, роднина на джинджифила. В билколечението се използва, съдържащото се в корените, етерично масло с джинджероли, галангол, флавоноиди и танини. Съставките стимулират храносмилането, действат спазмолитично, както и антибактериално и противовъзпалително. Затова галангал се препоръчва особено при стомашно-чревни нарушения, като метеоризъм и подуване на корема, при дискомфорт със спазми в стомашно-чревния тракт и за подобряване на кръвообращението и снабдяването на мускулите с кислород. Нови проучвания сочат, че галангалът има фунгицидни и дори анти-туморни ефекти.

Джинджифил (корен)

Ароматът на джинджифил (Zingiber officinale) е приятен, вкусът пикантен до лют. Джинджифиловият корен съдържа вискозен балсам (Олеорезин) от етерични масла и люта компонента - джинджероли и шоаголи. Смята се, че стритият на прах корен от джинджифил притежава антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, използва се като средство против гадене и повръщане и има стимулиращ ефект спрямо стомашния сок, слюнката, формирането на жлъчния сок, както и функционирането на червата. Лютивите съставки имат и положителен ефект при известната болест на пътуването или морска болест.

Копър

Копърът е широко използвана подправка, но малко се знае за целебните му свойства. Той стимулира имунната система и има ясно изразен положителен ефект специално върху респираторни заболявания.Копърът е мощен антиоксидант, който дава мощна защите срещу свободните радикали и предпазва клетките от вредни изменения. Освен това копърът има благоприятно действие при мигрена, камъни в бъбреците и жлъчката, артрит и остеопороза, менструални смущения, безсъние и тревожност, анемия, колики и сърдечно-съдови заболявания.

Анасон

Анасонът (Pimpinella anisum) е билка, която се използва най-често като средство за лечение на различни заболявания на стомашно-чревния тракт като освен това значително подобрява храносмилането. Има дезинфекциращо и антибиотично действие и предпазва от инфекциозни болести, атакуващи храносмилателната система. Анасонът е особено полезен и при болести на дихателните пътища, главоболие, тревожност и за стимулиране на лактацията при кърмачки.

Кимион

Кимион е традиционна подправка, която се използва за лекуване на проблеми с храносмилателния тракт, диария и метеоризъм. Кимионът има характерни антиоксидантни свойства и успокоителни свойства. Влияе изключително положително при астма и при висока кръвна захар. Използва се още за подобряване на паметта, при гинекологични заболявания, алергии, гъбички, артрит и като средство за детоксикация на организма.

Аскофилум Нодозум (екстракт)

Аскофилум Нодозум  (Ascophyllum Nodosum) e кафяво водорасло от семейство Fucali. То има силно изразено антибактериално действие, както и защитно действие върху кожата. Ускорява оптималното функциониране на имунната система и подпомага възстановяването на равновесието при отслабнал имунитет. Засилва цялостно защитните сили на организма и влияе изключително положително върху алергичните симптоми. Аскофилум нодозум има високо съдържание на фукоксантин - вещество, което ускорява горенето на мазнини, засилва метаболизма, подпомага храносмилането и действа като естествен детоксификатор на кръвта.

Бромелаин

Бромелаинът е биоактивен природен ензим, извлечен от стъблото и плодовете на ананас, който разгражда протеините в човешкото тяло. Известен още като "лечебно чудо за ставите", бромелаинът оказва силно противовъзпалително действие при артрит, ставни травми и навяхвания. Бромелаинът улеснява усвояването на приетите от организма вещества като полезните му свойства благоприятстват също храносмилателната система, съдействат за разреждането на кръвта, премахването на синини и тромби и оказват мощно укрепващо действие на имунната система.

Папаин

Папаин е протеолитичен ензим в папаята, който разкъсва пептидните връзки в белтъците и пептидите и по този начин улеснява храносмилането. Папаинът има също обезболяващо действие и се ползва при висока кръвна захар, проблеми с менструалния цикъл и дихателната система.

Липаза

Липазата е храносмилателен ензим, който участва в разграждането на мазнините. Тя прави възможно ежедневно приеманите с храната мазнини да се разтворят и да се синтезират нови вещества.

Черен пипер

Черният пипер намира приложение при простудни заболявания, невралгии и ревматизъм. Главните компоненти на черния пипер са горчивият гликозид пиперин, витамин Е и С. Захранва с енергия нервната система, подобрява храносмилателната функция на стомаха и укрепва мускулите на храносмилателните органи. С него човек изработва повече стомашен сок и ферменти. Черният пипер помага също при метеоризъм и при гастрит с повишена киселинност.

Фицин

Фицинът е храносмилателен ензим в смокинята, който подпомага усвояването на белтъчините. Полезен е също при сърдечно-съдови заболявания, висок холестерол и висока кръвна захар.

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “НОРМА ДЖЕСТ”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Updating…
  • Нямате артикули в количката.