Домашен тахан: как да си приготвим сусамова паста
Пробвали ли сте сами да си направите дип? Ако сте свикнали да си купувате сосовете, идеята да ги приготвяте сами може да ви се стори обезкуражаваща, но си струва да опитате.
Тази рецепта за таханов сос е страхотна, при това има само две съставки.
Съставки
Какво представлява тахановият сос и от какво се прави? Съставките са две: сусамови семена и зехтин. Затова е толкова просто и лесно да се приготви, а освен това е и много здравословно.
Тъй като се приготвя от сусамово семе, което е пълно с витамини и минерали, таханът помага за понижаването на холестерола, предпазва сърцето и дори се бори срещу високото кръвно налягане.
Другата съставка, зехтинът, също е полезна сама по себе си. Екстра върджин зехтинът повлиява добре сърцето, мозъка, имунната система и нивата на кръвната захар.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Приготвяне
Загрейте фурната до 180 градуса. На леко намазнена хартия за печене разпръснете пакетче сусамови семки и ги запечете за около 8-10 минути. Печенето придава на семената много допълнителен аромат.
След като се изпекат семената, извадете ги и ги оставете да се охладят за около 15 минути. Добавете изпечения сусам и зехтина в кухненския робот. Разбъркайте на максимални обороти.
Може да се наложи да остъргвате страните на робота от време на време. Разбърквайте докато не се получи гладка, кремообразна смес.