Вкусни канелени бадеми
Предлагаме ви една рецепта за канелени бадеми. Необходими са само няколко продукта, но резултатът е удивителен – и на вкус, и на аромат, и на вид. Количеството зависи от вашето желание, тъй като сами ще сe убедите, че канелените бадеми са напълно подходящи за подарък. Сложете ги в голям стъклен буркан, поставете цветна хартийка отгоре и завържете с панделка.
За приготвянето са необходими: един яйчен белтък, захарен сироп или захар, много канела на прах, щипка ванилия и бадеми.
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Разбийте белтъка, докато стане на пяна, след което смесете с ванилията, канелата и захарта. Разбъркайте добре и изсипете бадемите в купата с получената смес. Оваляйте ги обилно, от всички страни. Разстелете ги върху тава, покрита с лист хартия за печене, като предварително загреете фурната до 250 градуса. Времето за печене е около час, но след 30-40 минути проверете дали бадемите не са се слепнали един с друг. Част от глазурата ще полепне върху хартията за печене, но просто я изстържете и прибавете към буркана с бадеми. За да се насладите максимално, оставете бадемите да изстинат напълно –поне за половин час. Рецептата може да се направи и с пекан или орехи.
Добър апетит!