Хумус с маслини и печени чушки
Хумусът е любима разядка за мнозина. Да не говорим, че може да си послужи и за основно ястие, когато си го намажете на филийка и комбинирате с пресен зеленчук – авокадо, краставица, домат, кълнове.
Основна съставка в хумуса е нахутът. Той регулира кръвната захар, богат е на фибри, желязо, манган и е един от най-ценните източници на растителни протеини. Сега си представете колко полезна комбинация се получава от нахут, малко тахан, лимонов сок, маслини и печени чушки.
Не само полезна, а и лесна и вкусна рецепта!
Необходими са ви:
2 малки кутии нахут (приблизително 400-450 г) или 3 ½ ч.ч. нахут, ако си го варите у дома (преди да се вари, се накисва предварително за цяла нощ)
4 с.л. зехтин
1-2 с.л. сусамов тахан
1-2 скилидки чесън, обелен
12-14 маслини
½ ч.ч. нарязани печени червени чушки
морска сол (на вкус)
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Смесете всички съставки и разбъркайте в блендер. Ако се получи твърде гъста смес, добавете малко вода или от течността, в която са били маслините. Накрая овкусете със сол. Готово!
Можете да поръсите с малко сладък червен пипер при поднасяне. Сервирайте със сухари, гризини, морков или под формата на сандвич.
Добър апетит!