Пълнозърнест сладкиш със смокини и кленов сироп
В рецептата за това смокиново изкушение се използва пълнозърнесто брашно и не се добавя захар, което прави сладкиша здравословен и подходящ за всички възрасти.
Необходими продукти за тестото:
2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
2 яйца
1/3 ч.ч. кокосово масло
1/3 ч.ч.кленов сироп
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела
Ванилия
2 с.л. бадемово мляко
1 с.л. неподсладено ябълково пюре
Необходими продукти за плънката:
20 сушени смокини
1 с.л. кленов сироп
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
В една купа смесете сухите съставки за тестото, а в друга мокрите. Смесете ги и не прекалявайте с месенето – полученото тесто трябва да бъде леко мокро и лепкаво. Съберете тестото на топка, увийте го в стреч фолио и го поставете в хладилник за около час, за да се втвърди.
Смелете смокините за плънката и добавете кленовия сироп. Консистенцията трябва да е като за конфитюр. При нужда можете да добавите 1 ч.л. вода.
Извадете тестото от хладилника и го разточете върху набрашнена повърхност. Върху половината от тестото, разнесете с лъжица или шпатула смокиновата смес и покрийте отгоре с останалото тесто. Нарежете на квадрати и поставете в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути.
Приготвените сладкиши могат да се съхраняват 2-3 седмици.