Пълнени чушки с киноа
Тази рецепта е лесна и приятна за приготвяне.
Продукти
- Чушки камби: те са богати на витамини C и А, витамини B и фибри и са ползени за очите, имунитета, кожата и мозъка.
- Киноа: тази здравословна зърнена култура съдържа много важни минерали като манаган, магнезий, фосфор, мед, желязо, селен и цинк. Освен това не съдръжа глутен и е полезна за сърцето, чревната система, костите и др.
- Лук: лукът е богат на витамин C и помага за борба с много болести.
- Тиквички: тиквичките са богати на антиоксиданти и антивъзпалителният им ефект ги прави много полезни. Могат да подобрят храносмилането, зрението, подобряват енергията и дори балансират функцията на надбъбречната и щитовидната жлеза.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Приготвяне:
Включете фурната да загрее и пригответе киноата – изплакнете и изсушете.
Сложете я в тенджера и добавете зеленчуков бульон. Нека кипне, намалете котлона и оставете да се вари за около 15 минути. Дръпнете от огъня и оставете покрита за още пет минути. Разбъркайте с вилица и оставете настрана.
Измийте чушките и ги разрежете наполовина като ги поръсите с морска сол и пипер. Сложете ги на хартия за печене и пъхнете във фурната леко да се запекат. Нека да са надолу с разрязаната страна за не повече от 20 минути. Извадете ги и ги обърнете.
Докато чушките са още във фурната загрейте зехтин на среден огън и сложете в него ситно нарязания лук, тиквички, чесън и подправки. Добавете сол и пипер. Сгответе докато омекнат – около 10-12 минути. После добавете киноата, поръсете с прясно нарязан магданоз и разбъркайте.
Напълнете разрязаните и запечени камби, като напръскате с малко зехтин. Пъхнете във фурната за малко, като поръсите с натрошено козе сирене, оставете леко да се запече.