Веган пай с чиа и нахут
Необходими продукти за тестото:
200 грама суров нахут
2 с.л. смлени семена чиа
Хималайска сол на вкус
Необходими продукти за плънката:
3 броя добре узряло авокадо
2 домата, ситно нарязани
2 чушки, по възможност различни на цвят, ситно нарязани
Сокът на 1 лимон
Лук, чесън и магданоз на вкус и по желание
Зехтин
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Сварете нахута, след което го смелете. Смелете семената чиа и ги смесете с нахута, размачкайте с ръце, докато получите лепкаво тесто, което оформете като основа за киш, разстилете го по дъното и стените на форма за пай.
Намачкайте авокадото, прибавете лимоновия сок, ситно нарязаните лук, чушки и домат. Объркайте и овкусете с подправки на вкус.
Сложете зеленчуковата смес върху блата и леко притиснете. Оставете пая в хладилник, за да се стегне. Може да добавите тиквено или слънчогледово семе, рукола или тученица върху зеленчуковата плънка при поднасяне.
Добър апетит!