Безглутенова диетична пица с блат от карфиол
За всички любители на пицата, които искат да се хранят балансирано, спазват хранителен режим, имат нетолерантност към глутен или обичат да експериментират в кухнята, предлагаме рецепта за здравословна пица с блат от карфиол. Вкусна и полезна пица, с плънка по ваш вкус и въображение.
Необходимите продукти:
1.5 кг карфиол
1 яйце
1/2 ч.ч. настъргано твърдо сирене
1 с.л. арарут на прах
1 ч.л. чесън на прах
щипка сол
-
FAT LOSS
Да влезем във форма за лятото
-
L-КАРНИТИН
За ускоряване на метаболизма и срещу пролетна умора
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Накъсайте карфиола на розички и го поставете в тава, покрита предварително с хартия за печене. Запечете карфиола в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 25-30 минути, докато стане златисто кафяв. Охладете напълно готовия карфиол и с помощта на кухненски робот или пасатор го наситнете на парченца с големината на оризово зърно. Смесете наситнения карфиол, сиренето, арарута, чесъна на прах, солта и разбъркайте добре. Изсипете сместа в тавичка, покрита с хартия за печене и разстелете с помощта на шпатула. Блатът се пече в предварително загрята до 200 градуса фурна за 35-40 минути, докато стане златисто кафяв. Извадете готовия блат и дайте воля на въображението си – зехтин, доматен сос, пресни домати, червен лук, гъби, маслини, царевица, рукола, любимите ви сирена и подправки, люти чушки, можете да добавите и месце, ако не сте вегетарианец, а пармезанът е просто задължителен!
Този здравословен вариант на пица дава възможност за различни интерпретации според индивидуалния начин на хранене, не съдържа глутен, нетрадиционен е и наистина много вкусен. Да ви е сладко!