Безглутенов хляб със сладки картофи и семена
Предлагаме рецепта за вкусен и здравословен хляб с хрупкава коричка, който е чудесен избор за хората с непоносимост към глутен и интересен вариант за тези, които обичат да експериментират в кухнята.
Необходимите продукти:
150 гр брашно от кафяв ориз
75 гр брашно от нахут
75 гр брашно от киноа
100 гр сварени сладки картофи
1 ч.л. чесън на прах
2 ч.л. смес от билки, според личните ви предпочитания
1 с.л. ленено семе
1 с.л. бакпулвер
1 с.л. сода бикарбонат
1 с.л. качествен ябълков оцет
1 с.л. кленов сироп
1 с.л. зехтин
30 мл вода
4 с.л. различни видове семена, според личните ви предпочитания
щипка сол
щипка черен пипер
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Смесете сухите съставки – брашната, чесъна, лененото семе, билките, содата, бакпулвера, солта и черния пипер. Изцедете сварените сладки картофи и ги намачкайте с преса или пасирайте с миксер до гладкост. Добавете картофите, кленовия сироп, оцета, зехтина и водата към сухите съставки и разбъркайте добре. Готовото тесто сложете в подходяща тавичка, покрита с хартия за печене и поръсете със семената. Хлябът се пече в предварително загрята фурна за около 40 минути или до готовност. Степента на изпичане проверявайте с клечка. Оставете хляба да се охлади преди да го разрежете. Готовият хляб може да се съхранява до 3 дни.