Сладък безглутенов хляб със стафиди
Не е никак трудно да си приготвите домашен “козунак” със стафиди, и то съвсем здравословен, без рафинирана захар, консерванти и изкуствени аромати. Още повече, че този сладък хляб не съдържа глутен, млечни продукти и рафинирана захар.
Прекрасен е за закуска или следобедно хапване и върви чудесно с фъстъчено масло.
Продукти за 8 порции:
2 ч.ч. бадемово брашно
½ ч.ч. неподсладени сушени праскови или кайсии
½ ч.ч. неподсладени стафиди
¼ ч.ч. кокосово масло, разтопено
¼ ч.ч. семена чиа
¼ ч.ч. кокосово брашно
¼ ч.ч. пчелен мед
5 яйца
1 с.л. ябълков оцет
1 с.л. канела
1 ч.л. индийско орехче
¼ ч.л. бакпулвер
щипка сол
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната до 180 градуса и поставете съд с размери 20х10 см, покрит с хартия за печене
Смесете бадемовото брашно, семената чиа, кокосовото брашно, канелата, индийското орехче, солта и бакпулвера в кухненски робот, за да се разбъркат добре.
После прибавете кокосовото масло, меда, яйцата и оцета и продължете да разбърквате, докато се получи хомогенна смес.
Изсипете в съда за печене и загладете повърхността.
Поръсете с малко канела и печете около 50 минути.
Когато натиснете леко повърхността, трябва да потъва и да “отскача” отново.
Преди да нарежете и сервирате, оставете да изстине напълно.
Можете да сервирате със заливка от кокос и лимон. За целта смесете 2 чаши настърган кокос със сока и настърганата кора на един лимон, и прибавете чаена лъжичка канела. Разбъркайте в блендера на висока скорост, докато стане много гладко.