Сурови веган бисквитки „Орео”
Повечето хора си мислят, че никога не може да се намери алтернатива на захарните вкусотии, които се предлагат в изобилие в сладкарници и магазини. Че за да се приготви нещо вкусно, е необходимо много време, продукти и в крайна сметка не си струва занимаването.
Това обаче съвсем не е така – ако днес инвестираме в здравето си, утре няма да ни се налага да мислим за него. Здравето е притежаваш го, когато не ти се налага да мислиш за него и да се тревожиш.
Само в Америка на ден се продават над 70 милиона пакетчета бисквити „Орео”. С рецептата, която ви предлагаме, можете да си приготвите по-вкусни и напълно здравословни бисквитки. Действително лъскавите опаковки на продуктите са примамливи, но само когато сами вложим време и енергия, за да си приготвим нещо, имаме пълен контрол над съставките. И можем да вложим и много обич в рецептата!
Единствената опасност при тези сурови домашноприготвени сладки е, че вие и децата ви няма да успеете да се ограничите до 1-2.
Ето какво ви е необходимо за около 12 бисквитки:
1 ч.ч. бадемово или друго ядково брашно
1/3 ч.ч. сурово какао на прах
¼ ч.ч. кокосови стърготини
2 с.л. кленов сироп
2 с.л. кокосово масло
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
За крема:
Сметаната или по-гъстата част от кутийка кокосово мляко
1 ч.л. екстракт от ванилия (течен) или ванилия на прах
2 ч.л. кленов сироп
Начин на приготвяне:
Предварително поставете кокосовото мляко в хладилника за една нощ. Това е важно, за да може да се отдели течната част от сметаната. Когато отворите кутията, оберете с лъжица гъстата част, която се е събрала отгоре.
Смесете всички останали съставки, без тези за пълнежа, в блендер или кухненски робот и разбъркайте добре.
Поставете сместа върху хартия за печене и я разстелете равномерно.
С помощта на формички отрежете кръгли парчета. Размесете остатъка от тестото, разстелете и оформете още бисквитки, за да не губите от материала.
Поставете бисквитките за кратко във фризера, докато разбиете крема. Разбийте съставките за крема с миксер или блендер на висока скорост за 1-2 минути.
Извадете бисквитките от фризера, намаьете и слепете две половинки.
Оставете да престоят във фризер за още половин час, докато стегнат.
Съхранявайте в хладилник.