Бързи, лесни, веган, сурови шоко-портокалови сладки
Навярно си мислите, че за да се подготвите за гости са ви нужни часове в кухнята, разлистване на книги с рецепти, изморително пазаруване на необходимите продукти. Е, тази рецепта може да се приготви буквално половин час преди гостите да почукат на вратата ви.
Здравословна и проста рецепта за топящи се в устата веган сладки. И то сурови!
Необходими са ви:
1 ч.ч. бадеми (сурови)
10 натурални фурми
½ ч.ч. бадемово брашно
¼ ч.ч. сурово какао на прах
1 ч.л. ванилия на прах или течен екстракт от ванилия
сока и кората на един портокал (кората използвайте само ако сте сигурни, че плодът е с органичен произход)
За глазурата:
¼ ч.ч сурово какао на прах
¼ ч.ч. кокосово масло
кленов сироп
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
- Разбъркайте всички продукти (без тези за глазурата) в блендер или кухненски робот. Необходими са 1-2 минути на по-висока скорост, за да се получи меко, лепкаво тесто.
- В отделен съд разбъркайте съставките за глазурата. Кокосовото масло трябва да е течно, затова можете да го затоплите леко на водна баня.
- Оформете малки топчета, като потапяте ръката си в купичка с вода, за да не залепва сместа по пръстите ви.
- Накрая ги потопете и оваляйте в получената кокосово-какаова глазура.
- Сладките се оставят в хладилник за 15-20 минути и са готови за консумация.
Не забравяйте, че винаги можете да експериментирате – да използвате орехи вместо бадеми, да оваляте топчетата в кокосови стърготини или сусамови семена, да добавите чиа или смляно ленено семе.