Сладък веган канелен кускус за закуска
Сигурно се чудите с какво да разнообразите закуската си. Препечени филийки, овесена каша или мюсли, бъркани яйца, палачинки…Предлагаме ви една чудесна рецепта за сладък кускус с канела, който ще внесе свежест в деня ви и ще ви снабди с енергия. Сладкият канелен кускус е много добра алтернатива на овесените ядки, а рецептата може да се приготви и с булгур вместо кускус.
За повече вкус, цвят и енергия поръсете готовия кускус с малко натрошени ядки, нарязани банани или ягоди.
Вариантът, който ви предлагаме, е веган, тъй като се приготвя с овесено вместо краве или друго животинско мляко.
Необходими са ви:
1 ч.ч. кускус (предварително сварен)
2 ч.ч. овесено мляко
3-4 с.л. захар (кафява или кокосова)
1 пръчица канела
Кората на 1 лимон
За поръсване:
1 ч.л. канела на прах
Щипка джинджифил на прах
2 натурални фурми, обезкостени, нарязани на ситно
Микс ядки (натрошени)
Парченца плодове (ягоди, банан)
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Поставете кускуса в термоустойчив съд.
Изсипете овесеното мляко в тенджера и поставете на котлона, на умерен огън.
Към млякото прибавете захарта, пръчицата канела и лимоновата кора. Използвайте само жълтата част от кората, без белия слой под нея, за да избегнете горчивия вкус.
Оставете млякото да заври, като бъркате през това време, докато захарта да се разтвори напълно.
Прецедете млякото и го добавете към кускуса. Не разбърквайте, а оставете да престои 10 минути, за да може кускусът да поеме част от млякото и да се получи гъста смес.
Поръсете с канела и джинджифил и разбъркайте.
Поставете в купичка и гарнирайте по желание – с пресни и/или сушени плодове и ядки.
Добър апетит!