8 напитки, с които да засилим имунитета си
Най-добрият начин да се предпазим от капаните на променливото време и да засилим имунитета си, са храни и напитки, богати на антиоксиданти. Ако ги консумираме редовно, от една страна, ще сме по-трудно податливи на каквито и да било болести, а от друга – ако се разболеем, организмът ни ще е способен да се справи по-бързо и лесно.
- Лимонов сок
Освен че е изключително богат на витамин С и антиоксиданти, сокът от лимон регулира алкално-киселинния баланс в организма и по този начин способства за ускоряването на оздравителния процес. Може да си приготвяте лимонада с мед и мента, както и да консумирате няколко лъжици лимонов сок сутрин на гладно с чаша леко топла вода.
- Ябълков оцет
Основната съставка на ябълковия оцет е сокът от ябълки, който изобилства от полезни вещества – витамини и минерали. Това са: натрий, калий, желязо, сяра, магнезий, фосфор, калций. Консумирайте подобно на лимоновия сок – в чаша вода със или без мед.
- Зелен чай
Зеленият чай дава силен тласък на имунитета. Съдържа веществото епигалокатехин галат, което убива бактериите и предотвратява размножаването на вирусите. Според проучвания оказва влияние върху ограничаването на развитието и появата на ракови клетки.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
- Сок от червени боровинки
Ако имате възможност, консумирайте го всеки ден и ще си осигурите необходимата доза от витамин С. Съдържа също така полезни минерали и флавоноиди и предпазва от инфекции на уринарния тракт, които често са провокирани и от студеното време.
- Сок от цвекло
Бета каротин, сяра, калций, желязо, калий, манган, каротиноиди и витамин С – червеното цвекло съдържа коктейл от полезни вещества. Тази напитка подпомага функционирането на мозъка, пречиства кръвта, черния дроб и жлъчката. Ако вкусът на червеното цвекло ви е прекалено силен и натрапчив, то може да го смесите със сок от морков и/или ябълка.
- Сок от броколи
И този вид сок е хубаво да се смесва и разрежда със сок от други зеленчуци. Пресният сок от броколи е богат на витамини В1 и С, както и на протеини, калций, калий, сяра. Самите зеленчуци обикновено губят голяма част от веществата при термична обработка, затова заложете на пресния сок от тях.
- Сок от киви
В сока от киви се съдържа балансирано количество от витамини А, С и Е, които в тази си комбинация са балсам за имунната система. А калият и фибрите подпомагат и хармонизират сърдечната дейност.
- Сок от моркови
Освен че стимулира съпротивителните сили на организма ни, тази приятно сладникава напитка има множество ползи: подобрява функционирането на черния дроб, алкализира кръвта, успокоява нервната система и укрепва стените на стомаха и червата.