8 храни, които повишават продуктивността
Известен факт е, че това, с което се храните може да има голямо влияние върху няколко аспекта от вашето здраве: от талията до нивата на енергия и отвъд тях, но знаете ли, че има определени храни за мозъка, които повишават продуктивността, подобряват паметта и ви помагат да се съсредоточите? Да, има храни, които повишават продуктивността.
Вярно е, че ползите от здравословна диета са далеч отвъд тези мащаби. Световната здравна организация дори изчислява, че осигуряването на подходящата храна и решаването на проблемите с недостига на микроелементи, може да покачи нивата на продуктивност с колосалните 20 процента!
Самото включване на някои храни, които повишават продуктивността, в добре балансирана и здравословна диета, може да бъде ключът към това да останете концентрирани и енергични, за да преодолеете обедната липса на активност и да си свършите работата.
- Цвекло
Не е изненада, че този зеленчук се счита за чудесна храна на мозъка. Цвеклото има много повишаващи продуктивността ползи, благодарение на концентрираното си съдържание на естествени съединения, действащи като вазодилататори за увеличаване на притока на кръв.
- Сьомга
Сьомгата осигурява мегадоза от омега-3 мастни киселини, което я прави една от най-добрите храни за набавяне на енергия за мозъка и концентрацията. Тези полезни за здравето мазнини имат много плюсове: от намаляване на възпаления до по-добро сърдечно здраве.
Нови изследвания също така установяват, че увеличаването на приема на омега-3 мастни киселини от храни като сьомгата може да помогне за опресняване на паметта и подобряване на мозъчната функция.
- Броколи
Има много причини да ядете броколи – от впечатляващото съдържание на фибри до богатството от важни витамини и минерали. Но знаехте ли, че броколите могат да ви помогнат да поддържате концентрацията си и да увеличите силата на мозъка си?
Броколите са богати на холин – основно хранително вещество, изключително полезно за познавателната способност. Проучванията доказват, че холинът участва в когнитивната дейност, развитието на мозъка и дори във функцията на паметта.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
- Зелен чай
Чаша зелен чай сутрин може да е точно това, от което имате нужда, за да започнете деня си по правилния начин и да повишите продуктивността си. Според скорошно проучване от 2017 г., зеленият чай може да има доста силно въздействие върху мозъка. Той се свързва с намаляване на раздразнителността, по-добра памет и повишено внимание.
- Яйца
Закуската с бъркани яйца или омлет със зеленчуци е чудесен начин за подпомагане на продуктивността през целия ден. Яйцата не само съдържат холин – основно хранително вещество, което може да подобри познавателната способност, но са и добър източник на протеини.
- Черен шоколад
Страхотни новини за любителите на шоколада: Това вкусно лакомство е в списъка на най-добрите храни, които повишават продуктивността, което ви предоставя още една причина да си го позволите. Една от причините черният шоколад да е толкова полезен, е че съдържа кофеин, който може да помогне за повишаване на нивата на енергия, концентрацията и бдителността.
- Бадеми
Тази здравословна ядка е с много високо хранително съдържание. Всъщност само една порция от 1 унция (около 28 грама) може да ви осигури 37% от необходимия ви витамин Е – хранително вещество, което е от съществено значение за защитата на мозъка от стареене.
- Сладки картофи
Сладките картофи съдържат сложни въглехидрати, които се усвояват бавно, засищат, стабилизират кръвната захар и осигуряват постоянен приток на енергия за повишаване на продуктивността.
Сладките картофи са изключително богати на хранителни вещества и са особено добър източник на витамин А и витамин С, за които е доказано, че имат роля за мозъчната функция.