Веган супа с моркови, ябълка и джинджифил
Тази супа е перфектна за леко разтоварване след празничните дни, вкусна е и сгрява с чудесния си оранжев цвят и леко пикантен вкус.
Необходимите продукти:
1.5 кг моркови
1 ябълка
1 малък кромид лук
1 скилидка чесън
2 с.л. настърган пресен джинджифил
3 с.л. зехтин или олио
4 ч.ч вода или зеленчуков бульон
Щипка индийско орехче
Сол и черен пипер на вкус
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете морковите и ябълката на кубчета. Нарежете лука, настържете джинджифила и намачкайте чесъна.
В подходящ съд загрейте зехтина, добавете лука и го задушете до полупрозрачност. Добавете джинджифила, нарязаните ябълки и моркови. Задушете ги за около 3-4 минути, прибавете чесъна и разбъркайте. Добавете водата или зеленчуковия бульон. След като течността заври, намалете котлона и оставете супата да къкри непокрита, докато омекнат зеленчуците, около 30 минути. Оставете супата да изстине малко и я пасирайте. Пасираната супа овкусете с индийско орехче, сол и черен пипер на вкус. Ако супата се е получила по-гъста, разредете с малко вода или зеленчуков бульон до нужната гъстота.
Сервирайте супата топла. Можете да я поднесете с крутони, бучка масълце, карамелизиран лук или няколко капки зехтин.