Супа от ечемик и зеленчуци
Заради ечемика тази супа е древна и здравословна и със сигурност ще й се насладите!
Ечемикът се отглежда още от каменната епоха и скоро след това при ферментацията му започва да се прави бира. Народната медицина предписва използването на ечемичена вода като тоник по време на възстановителни периоди. „Перлен“ ечемик се казва на зърното, когато се полира след като люспите и триците бъдат отделени. Именно в тази си форма той най-често се използва в супи. Насладете се на тази древна, обилна супа!
Ечемикът е богат на здравословни въглехидарати, съдържа умерено количество протеини, както и калций, фосфор и
витамини от група B. С акцент върху зеленчуците тази безмесна супа е абсолютно подходяща за хора, които следят за сърдечното си здраве.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Съставки
3/4 чаша перлен ечемик
11 чаши зеленчуков бульон
2 супени лъжици зехтин екстра върджин
1 ½ нарязан лук
1 чаша нарязани моркови
½ чаша нарязана целина
1 чаша тънко нарязани гъби
вкус на сол
½ китка магданоз
Инструкции за приготвяне
- В тенджера сложете ечемика и 3 чаши от зеленчуковия бульон
- Кипнете на средна температура и оставете да къкри 1 час или докато течността бъде абсорбирана
- Междувременно загрейте зехтина в голям съд и добавете лука, морковите, целината и гъбите.
- Покрийте и гответе зеленчуците за около 5 минути докато започнат да омекват.
- Добавете останалата част от бульона и оставете да къкри за 30 минути под капак.
- Добавете ечемика и оставете да къкри още 5 минути.
- Добавете сол на вкус и сипете в купички.
- Поднесете гарнирана с пресен нарязан магданоз.