Смути с черен сусам
Черният сусам има приятен вкус и аромат, като при изпичането на семената, техният аромат се усилва. Черният сусам е отличен източник на калций и растителен протеин. Оказва благотворно влияние върху ставите, костите и мускулите. Черният сусам е богат на антиоксиданти, желязо, цинк и магнезий, както и на омега-6 мастни киселини. В китайската медицина черният сусам се използва като подсилващо средство, което подпомага укрепването на организма след боледуване.
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Необходими продукти за 2 порции:
1/4 ч.ч. черен сусам
2 зрели банана
2 1/2 ч.ч. соево или друго растително мляко
1/4 ч.ч. кефир
1 ч.л. кленов сироп
Начин на приготвяне:
В сух тиган запечете леко черния сусам, оставете семената да изстинат и след това ги смелете. Поставете всички съставки в блендер и пасирайте до получаване на кремообразна консистенция. Готовата напитка може да се поднесе и с кубчета лед.