Постни сладки с какао и кафе
Обичате кафето и сте дори още по-влюбени в шоколада? Че кой не е? Защо тогава да не комбинираме двете в нещо, което ще възбуди вкусовите ни рецептори.
Суровите постни трюфели от какао и кафе са превъзходен снакс, който може значително да ви ободри и тонизира преди или след работа. Трюфелите са 100 % постни и безглутенови и се правят от съставки, намираеми във всеки здравословен магазин.
Чувствайте се свободни да експериментирате, като използвате любимия си естествен подсладител. Съветът ни е да бъде под течна форма като мед, меласа или кленов сироп, тъй като е по-лесен за обработване с блендера, когато го миксираме с другите съставки.
Съставки:
- 1 чаша сурово кашу
- 1/3 чаша сурови какаови зърна
- 1 ч.л. кафе (мляно или екстракт)
- 1 ч.л. ванилов екстракт (по избор)
- ½ ч.л. прах от мака (по избор, но го препоръчваме, защото освен аромат прибавя допълнително енергия към трюфелите)
- 1 с.л. семена от чиа за допълнителен протеин и омега-3 мастни киселини
- ¼ меласа, мед или кленов сироп
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Смесете в блендера всички съставки за около 5 мин, докато се оформи ронливо тесто.
Загребете от сместа с чаена лъжица и оформете топче с ръце. Втрийте остатък от какаовите зърна. Ако предпочитате, може да използвате неподсладени кокосови стърготини.
Сложете трюфелите в хладилника, докато се втвърдят. Съхранявайте ги в хладилник.