Песто с босилек – веган рецепта
Пестото е фантастичен сос, който може да направи ястието ви удивително. За съжаление на веганите традиционните песто рецепти включват пармезан или други видове сирена.
Но ето вариант, който може да се консумира и от тях.
Съставки:
- Босилек: проучване доказва, че тази билка има противовъзпалителен ефект, антиоксидантни свойства и укрепва имунната система. Също така е доказано, че облекчава болка, висока температура и диабет.
- Спанак: изключително богат е на витамини К, А и С, както и фолиева киселина, манган, магнезий и желязо. Спанакът е суперхрана, която подпомага функцията на сърцето, имунната система, костите, зрението и др.
- Кедрови ядки: те са добър източник на здравословни мазнини, повлияват лошия холестерол, поддържат теглото, намаляват кръвното налягане, подкрепят костите и зрението, стабилизират настроението.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Съотношение:
- 1½ чаша пресен босилек
- 1½ чаша спанак
- 1½ супени лъжици сушени на слънце домати
- ¼ чаша зехтин екстра върджин
- ⅓ чаша кедрови ядки
- 3 скилидки чесън
- кората и сокът от 1 лимон
- сол и пипер на вкус
- вода
Приготовление
Сложете всички съставки в блендер. Сушените домати придават допълнителна мекота, а спанакът – още по-приятен цвят на сместта.
Добавете ½ чаша вода към съставките и пасирайте. Ако се наложи, добавете още вода, за да получите желаната консистенция.
Може да го консумирате по много начини: да го мажете върху хляб, да го добавяте към паста, в сосове за пици или да поднесете като дип.