Здравословен пастет от червена леща и сушени домати
Предлагаме лесна, здравословна и вкусна алтернатива на пастета от месо, приготвен от червена леща, сушени слънчеви домати и маслини. Пастетът може да обогати менюто на тези, които не консумират животински продукти и да разнообрази храненето на останалите.
Необходимите продукти:
1 ч.ч. червена леща
100 грама сушени домати
100 грама орехи
100 грама маслини Стафида/Стафидата
2 с.л. качествен зехтин
3 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. кимон
1 скилидка чесън
сол и червен пипер на вкус
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Сверете лещата и я охладете. Запечете леко ореховите ядки в сух тиган и ги сложете в блендер. Добавете в блендера почистените от костилките маслини, сушените домати, чесъна, зехтина и пасирайте. Прибавете сварената и охладена леща, солта, кимиона и лимоновия сок, пасирайте до получаване на гладка смес. Готовият пастет полейте с малко зехтин и поръсете с червен пипер. Можете да добавите и малко риган. Ароматният пастет може да намажете върху препечена филийка хляб, солени крекери или царевичен чипс.
Да ви е сладко!