Палачинки без мляко и брашно за перфектна и полезна закуска
Сигурно ви звучи странно, но днешната ни рецепта за палачинки не съдържа захар, брашно и мляко. С такава закуска няма да имате угризения за броя на изядените палачинки. Приготвят се лесно и децата ги обожават. Така няма да се притеснявате, че поглъщат големи количества тестени и захарни изделия.
Ето какво ви е необходимо:
3 големи яйца
¾ ч.ч. бадемово мляко
½ с.л. пресен лимонов сок
1 ч.л. екстракт от ванилия
½ ч.ч. кокосово брашно
½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сода бикарбонат
щипка сол (морска)
¼ ч.ч. счукани орехи
¼ ч.ч. кокосово масло (за намазване на тигана)
½ ч.ч. брашно от арарут (намира се в магазините за здравословни и био храни – може да се замени и с брашно от тапиока)
1 ч.л. канела на прах
400-500 г боровинки
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбийте яйцата и прибавете бадемовото мляко, като разбъркате добре.
В отделен съд смесете кокосовото брашно, канелата, бакпулвера, содата бикарбонат, солта, орехите и брашното от арарут.
Прибавете сухите съставки към яйцата и бадемовото мляко, но постепенно, като през това време разбърквате, за да се получи гладка и хомогенна смес.
Намазнете тигана с кокосово масло и когато е добре нагорещен, изсипете малка част от сместа, за да се получи кръгче с размер около 5 см.
За да обърнете на другата страна, трябва да са се появили леки мехурчета по повърхността. Обикновено са необходими по 2-3 минути за всяка страна на палачинката.
Ако е нужно, намазвайте с кокосово масло след всяка палачинка.
10-15 минути преди да сервирате, пригответе боровинковия сос.
Почистете боровинките и ги задушете на бавен огън за около 10-15 мин с 2 с.л. вода.
Сервирайте по 3 палачинки в порция, като полеете отгоре с 3-4 лъжици от боровинковия сос.