Пагубните последици от бързата храна
Двуседмичен експеримент е бил достатъчен на учени, за да установят плашещи факти за нашия начин на хранене.
В продължение на две седмици те давали „западна храна“ на африканско племе и докумнетирали стряскащи последици.
20 южноафриканци от отдалечено племе разменили начина си на хранене с 20 американци. За краткото време в което южноафриканците яли бърза храна, тяхното ДНК започнало да се променя и бил отчетен повишен риск от рак на дебелото черво. От друга страна рискът от рак при американските участници в изследването спаднал значително.
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Проучването е проведено след като лекари забелязали, че афроамериканците са 13 пъти по-склонни към рак на дебелото черво отколкото южноафриканците. „Промяната в начина на хранене води до сериозни мутации в биомаркерите“, казват авторите.
Изследването включва сравнително малко участници и резултатите се основават на малка извадка, но то ни кара да се замислим за последствия от бързата храна за човешкия организъм.