Морковено-бананови мъфини
Тези ароматни и вкусни мъфини могат да са приятна компания на любимата чаша сутрешно кафе или чай, а също така и на следобедната напитка. Приготвят се бързо, не съдържат захар, мляко и глутен, което ги прави и здравословно решение за хората с нетолерантност към глутен и тези, които спазват хранителни режими. Продуктите в рецептата са достатъчни за приготвяне на 12 броя мъфини.
Необходимите продукти:
2 узрели банана
250 грама настъргани моркови
60 гр стафиди
1 лимон – сок и настъргана кора
2 яйца
150 гр кокосово масло
50 гр мед
150 гр брашно от елда
50 гр кокосово брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. канела
2 с.л. маково семе
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Намачкайте банана с вилица, добавете лимоновата кора, лимоновия сок и яйцата. Разбъркайте с миксер. Разтопете в подходящ съд кокосовото масло и меда. Смесете в купа брашната, содата и канелата, прибавете настърганите моркови и стафидите, разбъркайте. Добавете бананово-яйчената смес и разбъркайте отново. Поставете книжни капсули във формата за мъфини. Напълнете капсулите на 2/3 от обема им. Можете да поръсите сместта с маковото семе. Мъфините се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути или до готовност.
Да ви е сладко!