Салата от киноа, кориандър, мента и червен лук
В топлите дни има моменти, в които не искаме нищо друго освен голяма купа със салата. Ето едно чудесно лятно предложение за прясна салата с киноа, кориандър, мента и червен лук.
Необходими продукти:
- ¼ чаена лъжичка черен пипер
- 1 чаша пресни листа от кориандър (още известни като силантро)
- 2 цели лайма
- 2 супени лъжици мента
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаша киноа
- ¼ чаша червен лук (суров)
- 1 чаена лъжичка сол
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Приготвяне:
Сварете киноато в две чаши вода за 15 минути или докато омекне. Не оставяйте прекалено дълго на огъня, за да не се развари. Нарежете фино ментата, лука и кориандъра. Изцедете двата лайма. Внимателно смесете всички съставки. Поднесете веднага или охладете за два часа преди поднасяне.
Тази свежа салата с мента помага за справянето с алергии. Подходяща е и за пикник, защото е сравнително трайна.
Кориандърът се използва още от 5000 пр. Хр., което го прави една от най-старите в света подправки. Листата имат вкус, силно различаващ се от този на семената. Когато са нарязани на ситно те се използват за гарниране на различни ястия, но не бива те самите да бъдат готвени, защото топлината унищожава аромата им.
В кориандъра са открити известни количества кумарини и флавоноиди. Той е добър източник на диетични фибри, желязо, магнезий и манган.