Как се прави вкусно веган
Ако искате да опитате нещо различно, вкусно, лесно за приготвяне и най-вече здравословно, ето една рецепта като за вас. Пригответе си вeган сирене от кашу. Не само че е вкусно и не коства почти никакви усилия, но сиренето от този тип е наситено с протеини и ключовия витамин В12.
Съставки:
- 1 чаша сурово кашу (трябва да е престояло във вода поне 4 часа)
- ¼ чаша хранителна мая
- 2 ч.л. дижонска горчица
- 1 с.л. сос тамари
- 1 с.л. зехтин
- 1/8 ч.л. сол
- Млян чер пипер на вкус
- Вода
- Сушени билки и подправки по избор
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Инструкции:
- Отцедете и изплакнете кашуто
- Смесете всички съставки в блендера и ги пасирайте до получаване на фина текстура. Трябва да се добави и малко вода, за да се размесят добре.
- Използвайте тензух за цедка. Излейте сместа за сирене върху тензуха.
- Направете форми от сместа, кръгли или квадратни. Може да използвате мъфин формички. Може да овкусите сместа, като я овъргаляте в малко сушени или пресни билки като копър, бисилек. Нелош вариант е да я оцветите леко в жълто с куркума или да капнете маслинено песто към сиренето.
- Оставете сиренето да престои в хладилника.