Закуска с чиа и овес топи коремните мазнини
Всички знаем, че закуската е най-важното хранене за деня. Тя снабдява организма с необходимата му енергия, за да може да се справи с предизвикателствата на деня и предопределя правилното му функциониране.
Затова е добре закуската да бъде здравословна и засищаща.
Комбинацията от овесени ядки и семена чиа е чудесен избор за старт на деня, защото съдържа хранителни вещества, които засищат за дълго време, повишават енергията и подобряват храносмилането и метаболизма.
Семената чиа съдържат повече калций от млякото и млечните продукти, източник са на Омега-3 и Омега-6 мастни киселини. Консумацията им подпомага понижаването на “лошия” LDL холестерол, подобрява работата на сърцето и намалява възпаленията в организма. Счита се, че семената чиа имат способността да ускоряват регенерирането на тъканите, което ги прави много подходящи за лечение на артрит.
Овесените ядки са източник на разтворими фибри и полифеноли, които стимулират чревната перисталтика и естествения процес на прочистване на организма от натрупани отпадъчни вещества. Овесените ядки са богати калий, калций, желязо, магнезий, ниацин, биотин, йод и други. Консумацията на овесени ядки регулира нивата на кръвната захар, укрепва костите и зъбите, ускорява метаболизма и укрепва естествените защитни сили на организма.
Закуската, която предлагаме се приготвя от вечерта, хранителна и здравословна е, зарежда с много енергия и освен това насърчава топенето на натрупаните излишни мазнини в областта на корема и талията.
Необходимите продукти:
1 ч.ч. овесени ядки
4 с.л. семена от чиа
2 с.л. мед или кленов сироп
1 ч.л. канела
щипка морска сол
ванилия
около 500 мл вода
-
FAT LOSS
Да влезем във форма за лятото
-
L-КАРНИТИН
За ускоряване на метаболизма и срещу пролетна умора
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Смесете водата с канелата и ванилията в подходящ съд. Сложете съда на котлона и оставете водата да заври. След като водата заври, намалете топлината на котлона и добавете овесените ядки. Оставете ги да поврат за 2-3 минути и махнете съда от котлона. Поставете капак върху съда и оставете ядките да поемат водата, след това в горещата още смес, добавете семената чиа, солта и меда.
На сутринта можете да добавите към закуската и плодове като ябълка, банан, череши, ягоди и други.