Динята подпомага зрението и детоксикира тялото
Ето че дойде сезонът на динята – един прекрасен летен плод, който хидратира тялото, снабдява с витамини и минерали, богат е на антиоксиданти и предпазва от различни заболявания.
Ползите от динята се дължат на високото количество ликопен – вид каротеноид, който притежава силно антиоксидантно действие. Плодовете и зеленчуците с ярък оранжев или червен цвят съдържат много ликопен.
Освен това динята съдържа много витамин А и витамин С. Сочният плод е една от силно противовъзпалителните храни и забавя процесите на стареене, поддържа кожата стегната, хидратирана и млада, като детоксикира целия организъм.
-
ВИЖЪН ЕКСПЕРТ
За отлично зрение
-
ЛУТЕИН
За отлично зрение
-
ЛУТЕИН+
За отлично зрение
-
СУПРЕМА
Пълна гама витамини, минерали и микроелементи за всеки
Една порция (чаша) диня съдържа:
46 калори
0 г мазнини и протеини
5 г захар
21 % витамин С (от препоръчителната дневна доза)
18 % витамин А
5 % калий
4 % магнезий
3 % мед
3 % манган
3 % пантотенова киселина
3 % витамин В1
3% витамин В6
С високото си съдържание на витамин С динята засилва имунитета и подпомага възстановителните процеси при разболяване. Предпазва от сърдечно-съдови заболявания, рак и Алцхаймер.
Динята помага за детоксикацията на тялото. 91 % от този плод е вода и това помага на организма да се освободи от натрупаните шлаки, токсини и да не задържа течности. Помага при подуване и газове.
Динята подпомага зрението, заради съдържащия се в нея витамин А и бета-каротин. Редовната кнсумация предпазва от дегенерация на макулата, която е една от причините за влошаване на зрението с напредване на възрастта.
Динята подпомага функционирането на бъбреците. При консумацията на диня се наблюдава учестено уриниране, но за разлика от кафето и другите кофеинови напитки, които действат като диуретици, динята не натоварва бъбреците. Така се отмиват всички песъчинки и камъчета, прочистват се бъбречните канали.
Динята успокоява стомаха и киселините, тъй като повишава PH в цялото тяло и потушава възпалителните процеси.
Динята помага за сваляне на излишните килограми. Плодът е нискокалоричен, с високо съдържание на вода, хидратира организма, снабдява с важни елементи, създава временно чувство за ситост и така предотвратява преяждането.
Не на последно място, когато консумираме повече диня, кожата ни ще е хидратирана и еластична.