Вкусна и здравословна супа с цвекло
В студените дни няма нищо по-хубаво и носещо приятна наслада от купа с топла супа. Предлагаме рецепта за веган супа, която се приготвя лесно и е много вкусна.
Една порция от тази супа съдържа:
- 123 калории
- 20,48 гр. въглехидрати
- 5,07 гр. протеини
- 3,3 гр. мазнини
- 577,0 мг. калий
- 567,0 мг. натрий
- 39,0 мг. магнезий
- 108,0 мг. фосфор
- 20,8 мг. витамин С
- 849 IU витамин А
- 0,523 мг. манган
- 2,4 мг. желязо
- 0,175 мг. витамин В6
- 2,0 мг. витамин Е
- 0,85 мг. цинк
- 1,464 мг. витамин В3
-
ИМУНОЦИН
Против паразити, вируси, бактерии и гъбички
-
ИНФЛУСТОП АРТРОСПИРА
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ВОДОРАСЛИ
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
-
ИНФЛУСТОП ФОРС
Детоксикация и защита от вирусни инфекции
Необходими продукти:
6 чаши зеленчуков бульон
2 с.л. масло от авокадо
3 броя цвекло, нарязани
2 броя пащърнак, нарязани
1 с.л. дижонска горчица
1 с.л. сух или свеж естрагон
¼ ч.л. лют червен пипер
2 скилидки чесън
300 гр. доматено пюре
2 с.л. сух или свеж копър
1 чаша сварена леща
1 чаша сварен нахут
3 броя дафинови листа
1 ч.л. морска сол
1 ч.л. черен пипер.
Начин на приготвяне:
В голям тиган на умерен огън задушете чесъна, естрагона, лютия червен пипер, солта и черния пипер. Добавете останалите продукти, с изключение на лещата и нахута. Оставете да къкри на бавен огън около 20 минути или докато зеленчуците омекнат. Отстранете дафиновите листа и махнете съда от котлона. С помощта на решетъчна лъжица вземете сварените зеленчуци и с кухненски робот или блендер ги пасирайте до получаване на гладка хомогенна смес. След това добавете пасираните зеленчуци обратно в тенджерата. Добавете нахута и лещата, разбъркайте добре, за да се смесят бульона и зеленчуците. Сервирайте супата топла. При сервиране може да добавите към супата кокосово мляко. Да ви е сладко!