Безглутеново веган шоколадово брауни без печене
От заглавието се разбира, че тези малки десертчета са истинска наслада, нали?
Често любителите на сладки неща не могат да повярват, че би могъл да се направи десерт, който е едновременно вкусен, полезен и лесен за приготвяне.
Но ето с тази рецепта ще ви докажем, че всичко това е възможно.
И навярно още много пъти след това ще се връщата, за да си я приготвите отново.
Времето за приготвяне е 20 минути, а необходимите съставки са:
1 чаша. овесени ядки
1 чаша обезкостени натурални фурми (накиснати преди това за 10 минути в топла вода, за да омекнат съвсем)
¼ чаша какао на прах
2 с.л. рожков на прах
½ с.л. мака на прах (по желание)
¼ ч.л. морска сол
¼ ч.л. канела
½ чаша вода
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
За глазурата:
2 узрели банана (хубаво е да са дори на петна)
¼ чаша рожков на прах
¼ чаша кленов сироп
1 с.л. кокосово масло
2 с.л. какаови стърготини (без мляко, от тъмен шоколад) за поръсване
Начин на приготвяне:
В блендер разбъркайте овесените ядки, докато станат почти на брашно. Поставете и останалите продукти, необходими за плънката и бъркайте, докато съставките се смесят добре. Ще се получи нещо като тесто.
Поставете го върху хартия за печене и разпределете равномерно с натиск, докато се получи нещо като блат. Оставете настрана засега.
Отделно смесете продуктите за глазурата, докато се получи гладка и кремообразна смес. После размажете върху готовия блат с помощта на шпатула. Поръсете с какаовите стърготини.
Оставете да престои в хладилник за около 4 часа. Нарежете на квадратни парчета и върнете в хладилника за още 20-30 минути. Съхранявайте в хладилник, иначе глазурата ще се размекне и разтопи.