Шоко пудинг с чиа е перфектната следобедна закуска

Изследвания показват, че междинните хранения са полезни. Хората, които похапват между основните хранения за деня отчитат по-високи нива на полезни хранителни вещества.
Разбира се, всички се изкушаваме да посегнем към шоколада в такива случаи. Натуралният шоколад е добър избор, тъй като съдържа полифеноли и флавоноиди – антиоксиданти, които предотвратяват вредата, която холестеролът нанася на кръвоносните съдове. От друга страна, ядките също са полезни, тъй като намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и нивата на оксидативен стрес. Кокосът е много хранителен, богат е на фибри, витамини А, С, В1, В3, В5 и В6, както и на минерали, като: желязо, селен, натрий, калций, магнезий и фосфор. Кокосовото мляко и масло са чудесни заместители за хора, алергични към млечни продукти или спазващи веган начин на хранене.
И така, ето и рецепта, която ви осигурява всички горепосочени вещества и същевременно задоволява глада ви за нещо сладки следобед.
Необходими са ви:
1 чаша неподсладено кокосово или бадемово мляко (соево мляко също е вариант)
1 голям замразен банан, нарязан на парчета
2 с.л. какао на прах (сурово)
2 с.л. семена чиа
2 с.л. чист пчелен мед или стевиа на прах
3 с.л. кокосови стърготини
3 с.л. обелени бадеми, счукани или разделени на половинки
2 с.л. какаови зърна, счукани
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки в блендер, като оставите за накрая половината от бадемите, кокосовите стърготини и какаовите зърна.
Разбъркайте за половин минута на по-висока скорост.
Изсипете в стъклени чашки или купички.
Гарнирайте с останалата част от бадемите, кокоса и какаовите зърна.
Ако консумирате веднага, ще бъде с консистенцията на шейк. А ако оставите да престои в хладилника за около час, ще си имате вкусен шоколадов пудинг.