Хумус със зелен грах и чесън
Зелено, леко, прясно и засищащо – това са ключовите думи за рецептата, която ви предлагаме. Хумус с пресен грах и чесън. Как ви звучи?
Можете да си го намажете върху препечена филийка или просто да го използвате като допълнение към картофки например.
Грахът съдържа високи нива на антиоксиданти, спомага за регулиране на кръвната захар, изобилства от протеини и фибри и подпомага здравето на костите, тъй като е богат на витамин К.
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
-
ХЕПА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
Ето какво ви е необходимо:
4 скилидки чесън, почистени и намачкани
2 ч.ч. зелен грах
1 ч.ч. сварен нахут
сокът от ½ лимон или лайм
3 с.л. зехтин
1 с.л. тахан (сусамов)
сол и черен пипер на вкус
по избор можете да прибавите авокадо, както и кълнове за гарниране
Смесете чесъна и граха в блендер, докато се получи пастообразна смес. После прибавете нахута, лимоновия сок, зехтина и тахана. Разбъркайте докато сместа стане гладка и хомогенна. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте отново.
Гарнирайте по желание с кълнове, зелени подправки и билки или люспи червен пипер.