Детоксикиращо смути с кефир и сини сливи
Ритъмът на нашето ежедневие е много интензивен, ние сме все по – забързани и ангажирани. Често не ни достига време да свършим с всички задачи за деня, да поиграем с децата, да се видим с приятели, а какво остава да намерим време за качествена храна…
Мнозина от нас се хранят на крак, с некачествена храна, не дъвчат достатъчно, оставяйки цялата работа на стомашните сокове и ензими, които трудно успяват да смелят всичко.
Бързото хранене води след себе си подуване на стомаха, газове, проблеми с храносмилателния тракт, както и лошо усвояване на хранителните вещества. Води до развитие на синдрома “мързеливи черва”, лош метаболизъм, натрупване на токсини и мазнини в коремната област.
Детоксикация означава пречистване на организма отвътре и представлява естествен начин на тялото да се отърве от всички ненужни вещества и натрупани в него шлаки и токсини.
Спортуването, потенето и редовното ходене до тоалетна детоксикират организма.
Проблемът е, че понякога натрупването на токсини е прекалено голямо и организмът трудно се справя сам и има нужда от помощ, за да ги елиминира.
Предлагаме рецепта за детоксикираща напитка, която се приготвя лесно, спомага за пречистване на организма и премахва мазнините в коремната област.
Специалистите твърдят, че пиенето на тази напитка в продължение на 1 месец, води до загубата на до 5 кг от мастните натрупвания в областта на талията и корема.
-
НОРМА ДЖЕСТ
За по-добро храносмилане
-
НОРМА ФЕТ НОПАЛ
Регулация на теглото
-
НОРМА ФЕТ ПСИЛИУМ
Регулация на теглото
Напитката се приготвя от вечерта, оставя се да престои в хладилник и на сутринта се консумира вместо закуска.
Необходимите продукти:
7 броя сушени сини сливи
2 с.л. фини овесени ядки
100 мл вода
1 ч.л. смляно ленено семе
1 ч.л. канела
300 мл кефир или нискомаслено кисело мляко
Начин на приготвяне:
Залейте сините сливи с водата за 10 минути, докато набъбнат. Нарежете ги на ситно с нож или използвайте блендер. Смесете в блендер смлените сливи с овесените ядки, канелата и лененото семе, добавете 300 мл кефир или кисело мляко към сместта и пасирайте до получаване на желаната гъстота.